ЗАВРЕШЕН ПРОЈЕКАТ „КОРАК КА ЗАПОСЛЕЊУ“

Пројекат „Корак ка запослењу“ успешно је реализован у оквиру програма подршке смањењу негативних миграција младих у 2021 који је спровело Удружење младих Мачвана из Богатића уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију.

Председник Удружења младих Мачвана Саша Скорић овом приликом истакао је да се попут својих вршњака у свету, млади у Србији такође суочавају са бројним изазовима приликом уласка на тржиште рада. Рекао је да анализа тржишта рада у Србији показује суморну ситуацију за младе људе, пошто је стопа незапослености овог дела становништва скоро два пута већа од опште стопе незапослености.

Полазећи од тога Удружење младих је реализовало пројекат „Корак ка запослењу“ пре свега у циљу оспособљавања младих за покретање сопственог бизниса, јер покретање бизниса представља једно од решења за оне који нагињу ка предузетништву и први је корак ка запошљавању младих. С тога смо у оквиру реализације пројекта кроз сет обука из области предузетништва, писања бизнис плана и бизнис планирања, покушали да подржимо младе у стицању знања и вештина потребних за конкуретност на тржишту. Реализацијом овог пројекта смо младима дали подршку у прављењу првих корака ка успеху, јер младима је потребно дати шансу, како би се доказали.

Овом приликом изражавамо задовољство што су млади подржали нашу идеју и њих 32 успешно завршило сет обука, које су трајале скоро два месеца.

Такође, овим путем се још једном захваљујемо Министарству за бригу о породици и демографију што су препознали наш рад и подржали нас у реализацији овог пројекта.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *