УДРУЖЕЊУ МЛАДИХ МАЧВАНА ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ПО ЈАВНОМ ПОЗИВУ МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА

Данас 22.02.2022.године у Београду, у Министарству трговине, туризма и телекомуникација потписани су уговори између Министарства и организација цивилног друштва о суфинансирању програма и пројекта из области  развоја информатичког друштва.

У име Удружења младих Мачвана уговор је потписала Ивана Ђукић, координатор пројекта „Унапреди свој статус, кликни ентер“ .

Овом приликом истакла је да је Удружење младих Мачвана једно од 37 удружења из целе Србије којем су одобрена средства за реализацију програма из области развоја информатичког друштва по Јавном позиву које је Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало почетком године. Такође је истакла да већина жена, у руралним подручјима, па тако и у нашој општини не поседује потребна знања која би им помогла у унапређивању њиховог друштвено-економског живота. Кроз пројекат„Унапреди свој статус, кликни ентер“  оне ће добити шансу да крену путем економског и социјалног оснаживања. У данашњем друштву дигитална писменост постаје готово важна као и традиционална писменост. Због тога је изузетно важно подстицати девојке и жене да стекну дигиталне вештине како би учествовале у данашњем дигиталном друштву на равноправној основи, како би имале  бољи приступ тржишту рада и постале део предузетничких токова и дигиталне економије.

Саша Скорић председник Удружења младих Мачвана  истакао да Удружење у непуних годину дана реализује два веома битна пројекта у сарадњи са министарствима Владе Републике Србије, што говори да је рад и труд чланова удружења препознат  ван локалних оквира.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *